tiistai 8. lokakuuta 2013

Minkki Crew runs Iso-Minkki vol 1

Gdansk - Cherbourg 23-24.9

Vahine on ollut puolitoista kuukautta kunnostettavana Polski Hak - telakalla Gdanskissa. Nyt uusi tiikkikansi kiiltää ja Furunon tuliterät navigointilaitteet huutavat jo merelle. Lähdimme täystuvallisen (10kpl) oppilaita kanssa kohti Cherbourgia eilen. Ensimmäiseksi stopiksi on suunniteltu Holtenau, ennen Kielin kanavan suuta.

Heti aallonmurtajan jälkeen meitä odotti 15m/s suoraan päin näköä puhaltava vastapallo. Eteläineen itämeri oli myös kyseisen puhurin voimasta yltynyt hiukan kuoppaiseksi ja kannella alkoikin heti näkyä tuttuja sinisiä naamoja. Ensimmäinen vuorokausi puskettiin kuoppien läpi vastapalloon, odottaen seuraavan päivän illalle luvattua tuulen moinaamista ja pohjoiseen kääntymistä. Ruoka ei juuri näyttänyt kenellekkään maistuvan ja jo nautitut ruoka-annokset päästettiin takaisin luontoon kovalla prosentilla.

"Ihan hirweetä, kuinka voi olla näin kauhea olo! Milloin on eka satama? Ollaanko kohta perillä?!"

Näin kommentoi ensimmäisen vuorokauden tapahtumia Elina. Tätä kirjoittaessa hän jo hymyssä suin pilkkoo sipulia messissä ja naureskelee.

Saimme Tiistai-iltana luvatun sivutuulen ja Joutsen lähti lentoon. Puolitoista vuorokautta hyvää purjehdusta.

"Tasaista on Swanin kulku, jumalauta! Vauhti on kohdillaan ja suunta pysyy kuopista huolimatta", huusi Sami ruorin takaa ohittaessamme Bornholmin eteläkärkeä.

Seuraaviksi päiviksi on luvattu jopa epäilyttävän hyvää keliä. Eihän semmoinen nyt oikein sovi tämän reissun perinteisiin.

Eiköhän tässä nyt vielä jotain yllättävää satu ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)