Minkki Crew

Minkki Crew:n kokoonpano vaihtelee kulloisenkin reissun mukaan ja jopa sen aikana. Väkeä tulee ja menee kesken reissun, mutta vielä toistaiseksi kukaan ei ole poistunut alukselta uimalla. Minkki Crew:n perinteisiksi swappauspaikoiksi ovat muodostuneet muunmuassa Maisansalo ja Muroleen kanava. Huomattavaa on, että molemmista kohteista löytyy burgereita tarjoileva ravintola. Minkki Crew:n jäsenyyteen vaaditaan sekä purjehdus Pikku-Minkillä, että kyky poistua itsenäisesti veneestä kyseisen kyydityksen jälkeen.

Kirjoittaja - Chieftain - käskyttää Minkkiä Näsimerellä, kouluttaa veneilyä Tampereen Navigaatioseuralla, seikkailee isoilla merillä, soittaa suutaan verkossa ja paistaa maggaraa saaressa. Aloitin purjehduksen kotipuolessa Kotkassa joskus vähän 12kg vaahtosammutinta isompana ja ensimmäisenä omana veneenä oli luonnollisesti optari. Siniseksi maalattu vanerivene oli monena vuotena kovassa käytössä. Kun pakki kasvoi ja massaa karttui piti etsiä isompaa pulkkaa alle ja venetyypiksi valikoitui E-jolla. Jos optarilla lähinnä leikittiin niin E:llä jo oikeasti purjehdittiin ja olihan se varsin nopea ja plaanaava vene. E-jollavuosien jälkeen tuli hetkellinen tauko jollailuun, kun aikuistumisen angstit painoivat päälle jne... purjehdus ei kuitenkaan jäänyt mihinkään ja aina sillöin tällöin kävin ja käyn itseasiassa edelleenkin seikkailemassa isoilla merillä. Tampereelle muuton jälkeen piti keksiä jotain tekemistä tuntemattomassa kaupungissa ja arvuuttelin jonkin aikaa kuviokellunnan, hevospoolon, bingon ja purjehduksen välillä. Tämän seurauksena Näsimereen molskahti uusi vikla ja mullakin oli taas vapaa-ajan täytettä. Viklailut eivät kestäneet kovin montaa vuotta ja syynä tähän on Minkki Yhtymä osuuskunta OY AB GMBH LTD, jonka myötä sanoin ainakin toistaiseksi hyvästit jollailulle ja siirryin ukkoutuneeseen köliveneilyyn. Nyt oltiin siinä tilanteessa, että kahden veneen kommodorina ei toiselle vaan jäänyt enää aikaa.

Kesällä 2015 eräs ympyrä sulkeutui, kun itselleni henkilökohtaisesti erittäin merkittävän veneen osaomistus kirjattiin nimiini. Tämän tapahtuman seurauksena purjehdin melkein 20 vuoden jälkeen taas juuri sitä venettä, joka aikoinaan sytytti purjehduskipinän minussa. 
 


1 kommentti:

  1. Kyllähän toi purjehdus on ihan sun hommaa, onneks et alkanut sitä kuviokelluntaa harrastaan... ja Pandionkin vielä täällä Kotkassa, tosi hieno paatti! äippä

    VastaaPoista

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)