tiistai 21. toukokuuta 2013

Odottelevan aika on piiiitkä

Murphyn laki on tosiasia, vaikka joku voi muuta väittääkin. Yllättäen uusi moottori ei saapunutkaan eilen. Uusi ETA on annettu keskiviikolle. Toivottavasti tässä ei nyt enää tule mitään viivytyksiä ja pöristin tulee ajallaan. Evarin kanssa pelleillessä alkaa oikeasti kärsivällisyys jo loppua.

Minkkiä yritettiin käyttää sunnuntaina ulkona, mutta tuulen puutteen vuoksi ei purjehduksesta tullut oikein mitään. Evarikin alkoi tuttuun tapaan pätkiä jo hyvissä ajoin heti Jänissaaren aallonmurtajan jälkeen ehkäisten varsin tehokkaasti mailien kartuttamisen. Sunnuntai-iltapäivän veneilysessio kutistui siis lillutteluun Jänissaaren ja Keissaaren välissä. "Ensin syö, sitten huvi" menee vanha sananlasku, jota toteutettiin käytännössä muutaman kaapelin päässä Jänissaaresta eväitä syöden ja auringossa paistatellen. Tuulen puutteen ja Evarin takia matkanteko ei suoranaisesti edennyt niin päätettiin edes syödä eväät pois ennen kotiinpaluuta.

Reilun tunnin lilluttelun jälkeen Evari suvaitsi taas päristä hetken aikaa ja Minkki ohjattiin takaisin omaan laituriinsa. Rantautuminen tapahtui tällä kertaa vähemmän vauhdikkaammin, kuin viime kerralla ja sitä voisi kuvailla suorastaan arvokkaaksi lipumiseksi omalle paikalleen.

Viime viikolla tuli vaarallisten tilanteiden erikoismiehen - statuksella vedettyä TaNs:n veneilykurssin oppitunti aiheenaan "vaaralliset tilanteet". En tiedä miksi kyseinen aihe valikoitiin juurikin minulle, mutta onhan sitä sattunut ja tapahtunut kaikenlaista aikojen saatossa. Maine ilmeisesti kulkee tässäkin kohtaa edellä...  Omakohtaisilla kokemuksilla höystettynä oppitunnin vetäminen meni kuitenkin mukavasti rupatellessa. Toisena päivänä kurssilla opeteltiin sitomista ja jostain syystä olen aina kokenut köysien kanssa säätämisen erityisen mielekkäänä, joten olin mukana tälläkin tunnilla. Onhan solmujen opettaminen toiselle parempi tehdä kädestäpitäen, kuin luokan edestä luennoiden. Opetettujen asioiden listalla oli muun muassa Paalusolmu, Siansorkka, Merimiessolmu, Jalussolmu, Lippusolmu, Ulkosorkka, köyden koilaus, Hunterin solmu, Hirttosilmukka, Constrictor ja Apinannyrkki. Kaikki toki tuikitarpeellisia veneilijän solmuja... tai no ei ehkä ihan kaikki. Paalusolmulla pärjää aika pitkälle, mutta se on kyllä sitten syytä osata sujuvasti. Amerikkalaiseen tapaan selostettu ns. perinteinen tapa tehdä solmujen kunkku löytyy oheisen linkin perästä. Käytännössä perinteinen tapa on kuitenkin mielestäni auttamattoman hidas ja epäkäytännöllinen.

Mun pitäisi muuten ottaa enemmä kuvia...

Päivän biisi on ilmiselvästi Cradle of Filth - the Death of Love

1 kommentti:

  1. Oltiin sitten samoihin aikoihin sunnuntaina veneilemässä. Me päästiin kuitenkin Pallosaareen asti retkelle ja niitä kuuluisia eväitä syömään.
    Toivottavasti uus päristin nyt tulis, niin tekin saisitte hieman pidempää lenkkiä.

    Nuo kurssiasiat on parasta jättää kommentoimatta ;)

    VastaaPoista

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)