keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Bollö-RuntViime viikko oli oikeastaan ensimmäinen viikko tänä kesänä kun pääsin oikeasti veneilyn makuun. Alkuviikko meni mukavasti ajattaessa Navista, tuota Näsimeren vinttikoiraa, ja opettaessa navigointia ja selittäessä manööverejä kurssilaisille yhdessä Team Sailventuresin kanssa. Tiistain manööveriharjoituksissa taivaalta tuli taas kaikkea mahdollista ja tuulikin oli ihan reipasta. Kerrankin oli töijaustreeneissä sellainen keli, että harjoittelussa on jotain mieltä. Yleensä veneilykursseilla on kärsitty liian hyvästä säästä. =) Veneenkäsittelyn harjoittelun kannalta olisi kuitenkin parasta, että keli olisi mahdollisimman huono, jolloin opeteltavia taitoja joutuisi oikeasti käyttämään. Perjantain navigointiharjoitukseen tultaessa keli olikin sitten ehtinyt muuttua jo ihan toisen näköiseksi. Tuollaisina päivinä allekirjoittanutkin pystyy jossain määrin nauttimaan moottoriveneilystä, vaikka yleisesti ottaen  koneistaminen aiheuttaa mulle haavoja sormiin, nostattaa todella kipeitä näppylöitä ja aiheuttaa pahoja mentaalipuolen ongelmia.
Viikonloppuna oli tarkoitus lähteä vain pyörimään Minkillä järvelle, mutta Navis, joka ilmeisesti vainoaa allekirjoittanutta, tulla tupsahti taas näkökenttään. Siinä se puksutteli Jänissaaren ohitse ja teki samalla MOB-harjoituksia. Viikonloppuksi oli skeduloitu veneilykurssin päätapahtuma, eli yön yli kestävä järvireissu Riekkolaan. Allekirjoittanut pystyi tällä kertaa skippaamaan kyseisen session Team Sailventuresin hoitaessa oikeat hommat ja Minkki Crewn keskittyessä yleiseen häiriköintiin. Järvireissun koulutusnakin välttely kyllä todennäköisesti kostautuu loppukesän päällikkökurssilla ja Siilinkarin kiertelyltä ei voi silloin enää välttyä.

Naviksen puksutellessa Näsiselällä allerkirjoittanut otti sinne pikainen radiopuhelinyhteyden ja tiedusteli mitä reittiä ovat ajamassa. Lupasivat kahvit ja sinappia jos tullaan käymään Pimeensalmella. Minkin alkuperäinen reittipläni Pallosaaren ympäri (Bollö-Runt) muuttuikin suoraksi sukellukseksi Pimeelle. Minkki jahtasi Navista Oranssin Kostajan ja Valkoisen Barbaarin voimin minkä pystyi, mutta joutui tällä kertaa nöyrtymään ja Navis pääsi pikkuhiljaa karkuun. 


Matka Pimeeltä kotiinpäin oli varsin hyvää kryssiä erittäin massiivisessa vesisateessa. Osuttiin juurikin sopivasti päivän kovimpaan sadekuuroon ja sitä vettä tuli sitten useamman Laudaturin arvoisesti. Minkin ja Minkki Crew:n kastuessa Näsimerellä joku muu vietti lakkiaisiaan ja kilisteli skumppalaseja. Alkuviikosta käytiin vielä heittämässä lyhyt rundi Mansesterin edustalla ja kuivaamassa purjeet lauantain jäljiltä.


4 kommenttia:

 1. Hienosti näytti nousevan myös tuo spinnu keulalle viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oranssi isohko kangas mastossa ei ollut seitkytluvun soputeltta vaan meidän Oranssi Kostaja :)

   Poista
 2. Minkki-blogi on saanut näemmä myös uuden kuosin pintaan. Synkkää, eli tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuunasin tätä vähän erinäköiseksi iltapuhteena.työreissun aikana. Kiva kun tykkäät :)

   Poista

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)