tiistai 6. toukokuuta 2014

Pikku-Minkin uimakoulu


Nyt sillä on musteet pohjassa ja kiiltoa kyljessä. Näsimeri huljuttelee Minkin vahattua kylkeä ja neiti tuntuu heti olevan enemmän hereillä kuin koskaan viimeisten kuukausien aikana. Minkin kyljet myllättiin wappuviikolla ja paatti valmisteltiin Sini Järvisen vierailuun Wapun jälkeiselle perjantaille. Säähän oli mitä hienoin koko alkuviikon ja kun wapuksi sitten vähän kylmeni niin perjantaina tuli jo räntää taivaalta. Melko koleissa merkeissä aloitti Pikku-Minkki tämän kesän seikkailunsa. Sini laski veneen veteen ammattilaisen ottein, eikä Minkin tarvinnut kovin kauaa keikkua nosturin nokassa. Raukka pieni kun pelkää korkeita paikkoja. 

Freddie päräytti ensimmäisen nuottinsa ilmoille muutaman harjoituksen jälkeen ja ylivuotiset bensat tuntuivat kelpaavan sillekin ihan hyvin. Mitään käyntihäiriöitä ei ilmaantunut ja moottori puksutteli Minkin kunniakierroksen saattelemana mastonnostopaikalle. Syksyllähän Nebillä lyhennettiin Minkin vantit ja vaihdettiin vanttiruuvit uudenkarheisiin ja kyllä nyt kelpasi kiristellä salkoa sopivaan asentoon. Ison fallilla luotaamalla rakeksi saatiin melko tarkkaan 45 cm ja sen pitäisi olla Minkille ihan ok. Windex sai taas tuttuun tapaan vähän kyytiä noston aikana ja alun perin huolella suunnatut kryssikulmat ovat sitten tämänkin kesän ihan päin seiniä, mutta takapuolituntumallahan Minkkiä on ajettu ennenkin.

Oma lukunsa oli muuten oviluukun ja sitloodan loostereiden kansien kunnostus. Kasariluvulta peräisin oleva tasohiomakone ei oikein purrut luukkuihin ja ”hiottujen” luukkujen päälle sipaistu vanha venelakkakin kuivui melkein viikon. Puuttuikohan siitä jokin olennainen komponentti vai oliko meillä vain täysin väärä pinta + aine yhdistelmä. Remonttilistalle menee siis luukkujen uusinta tai ainakin kunnostus oikeilla vehkeillä. Vinkkejä Tampereen seudun puusepistä otetaan vastaan. Minkki Crew:n suorittamalla puuosien kunnostuksella ei nimittäin olisi läpäisty huonekaluartesaanin loppututkintoa, mutta johan Paulig teki Juhla Mokka mainoksessaan tunnetuksi sloganin ”paskalla on tekijänsä”.

Maston noston jälkeen Minkki ajeltiin Ännän H-venelaituriin muiden sisarustensa seuraan. Minkki pääsi pronssisijalle aikaisimman lasketun H-veneen kisassa ja jäi odottelemaan muita kavereita vierelleen. Ännän veneiden yhteislasku on seuraavan viikonloppuna, joten eiköhän sinne kohta muitakin veneitä pääse pörräämään Minkin kainaloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)