sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kausi pakettiin ja nimilappu päälle

Nyt se  tämä kausi olla virallisesti paketissa, kun venekin on jo nostettu talvehtimaan Hare Islandin rannalle. Harmillisesti Pikku-Minkin lokiin ei kovin kummoista määrää maileja kertynyt enää kesän viimeisinä kuukausina ja syy tähän löytyy lähinnä työkiireistä ja -reissuista. Ehkä sitten ensikerralla osataan optimoida ajankäyttöä paremmin... Viikko sitten Minkki ajettiin ulos melko kevyeen lokakuun lopun tuuleen ja käytiin hakemassa ne viimeiset fiilistelyt tältä kesältä. Minkin laiskottelu Jänissaaren laiturissa ei ainakaan ollut vaikuttanut neitokaisen menohaluihin. Lentävänniemen ohituksen jälkeen tuuli nousi varsin mukaviksi 6-7 m/s lukemiin ja uutta perävanaa alkoi jäädä Näsimereen ihan reipasta tahtia.Niemen päässä vastaan putputteli toinenkin purjevene, joka ilmeisesti yritti haastaa Minkkiä, kun pikaisen kahvinhakupaussin aikana kyseinen purkkari oli kääntynyt Minkin perään, nostanut purjeet ja sammuttanut moottorin. Noh... mahdollinen haastaja jäi Näsiselälle lillumaan, kun Minkki jatkoi matkaansa kohti Lapinniemeä... Siilinkarin kierrossa nyt ei kauaa mennyt ja käytiinpähän siinä samalla Naistenlahden uumenissa tarkastamassa miltä Tapsin rannassa näyttää. Veneet oli sielläkin jo pääasiassa ylhäällä.

Naistenlahdesta ulos kryssiessä Pelastuslaitos tuli tervehtimään ja sällit huutelivat jotain luultavasti vitsikkääksi tulkittavaa jokellusta veneensä ämyreistä, mutta ei siitä kyllä mitään selvää saanut. Kavereilla näytti ainakin olevan hirmuisen hauskaa veneellään. Naistenlahden suu on muuten yllättävän kapea, kun vastassa on isolla egolla urostelevia palomiehiä nopealla peltiveneellä ja aina niin vaatimaton Minkki-Crew seilaamassa kuninkaallisen Minkki-Yhtymän lippulaivalla.

Välitön seuraus Hare Islandin marinaan saapumisesta oli Pikku-Minkin tyhjennys ja valmistautuminen mastonkaatoon. Yllättävän paljon kampetta oli kerääntynyt veneen syövereihin ja joku voisi tietty kyseenalaistaa myös kolmen purjesetin mukana kuskaamisen... Toisaalta tuolla kamamäärällä saatiin veneen painojakauma aika hyvään balanssiin kesän aikana. Tyhjennettynä Minkki oli kuin lentoonlähdössä. Perä alhaalla ja keula pystyssä. Ehkä tuolta perän puoleltakin voisi jotain romua vähentää... Toisaalta ei sitä ankkuria ja Freddietä viitsisi keulapunkkaankaan haudata. Ongelmallista on tämä tasapainoilu.

Minkin tyhjennys ja etualalla Minkki Crew:n kovin seilori
 Tyhjennyksen jälkeen kaatui vielä masto ja päivä alkoi olla paketissa. Talven aikana pitää viedä vantit Nebille ja vaihtaa vanttiruuvit vähän modernimpiin. Forestaagi ja hekki on ihan ok-kunnossa, mutta vanttien ruuvit ovat kyllä vaihtoa vaille. Kerrottakoon tässä, että en koko kesän aikana saanut rikiä niin hyvään trimmiin, kuin olisin halunnut. Syy oli lähinnä näissä susisurkeissa vanttiruuveissa, joista yhden onnistuin murjomaan rikki jo keväällä maston noston yhteydessä.Pari päivää tyhjennyksen ja voimalinjan kaadon jälkeen päräytti Sini Järvinen Hare Islandille ja Minkki nousi omasta elementistään kuivalle maalle odottelemaan talviunille pääsyä. Minkki pääsi hyvään seuraan muiden Ännän H-veneiden keskelle ja voi siinä istten odotella tulevaa kevättä. Pohjan pesu oli yllättävän nopeasti ohi, mutta ilmiselvästi keväällä on pohjanmaalaus edessä.


Keikkalistaa talveksi ja tulevaksi kevääksi pitää sisällään siis vanttiremontin, sähköprojektin jatkon, pohjanmaalauksen, ulkoisten puuosien kunnostuksen ja keväällä tehtävän täysmyllytyksen. Viime keväänä veneenlaskun kanssa oli sen verran kiire, että moni homma jäi vähän vaiheeseen. Kevät tuli kuitenkin vähän myöhään ja Minkkihän talvehti viime talven Tapsin rannassa, eikä me siellä osattu tehdä oikeastaan mitään muuta kuin ihan pakolliset huollot. Veneeltä puuttuu vielä pressu päältä, mutta muuten Pikku-Minkki on valmis talviunille.

Sillävälin kun Pikku-Minkki lekotteli Jänissaaressa ja odotteli nostoaan ja kesän viimeistä purjehduskierrosta, kävi Minkki Crew nakuttelemassa Isolla-Minkillä kasan maileja. Seikkailuista Isolla-Minkillä on kirjoitettu aiemmin jo niin paljon, etten sitä ala nyt tässä enää purkamaan, mutta liitetään tähän perään muutama kuva.
Iso-Minkki Holttenaussa

Minkki Crew otti haltuun saksalaisen purjeveneen, jonka Iso-Minkki kiskoi Kielin Lantatunnelin läpi

Helgoland

Vaihdetaan wurstit ja oluet patonkiin ja punkkuun

Band of Brothers hits shore on the Omaha Beach
EDIT: päivän biisi: Amon Amarth - Twilight of the Thunder God

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)