tiistai 3. maaliskuuta 2015

Minkin uudet vaatteet ja hippejä morjenstamassa

Johan taas ehti tapahtua lyhyessä ajassa. Nokkelimmat pokkelimmat törmäsivätkin jo Facessa kuvaan kahdessa nyssykästä, jotka pitävät sisällään Pikku-Minkin uuden purjesetin. Venemessuilla jätin nipun tarjouspyyntöjä uusista purjeista ja tällä kertaa sisämaa pesi rannikon jokseenkin suvereenisti. Minusta on jotenkin hämmentävää, että juurikin se purjemerkki, joka kaikilla tulee ensimmäisenä mieleen, ei pidä mallistossaan H-veneen luokkasäännön mukaisia purjeita muualla kuin täydessä kisavarustuksessa. Täysin kisakireiden purjeiden hinta pomppaa kuitenkin jo toiselle tuhatluvulle ja se alkaa jo vaikuttamaan ostopäätökseen. Kyseessä ei nyt kuitenkaan ollut mikään useiden tonnien investointi. Yksityyppiluokissa on tiettyjä etuja :) Toinen on ollut hiljaa venemessuista lähtien ja samassa ajassa tamperelainen on jo tehnyt purjeet. Tuo stora on tietty tehty jo syksyllä ja siten se löytyi suoraan hyllystä ja ompelukonetta joudittiin käyttämään vain fokan synnyttämiseen, jolloin toimitusaika luonnollisesti oli melko lyhyt. Terkkuja vaan Kaarinaan ja toivotaan, että tarjouksen jättämättömyys johtuu pelkästään ylibookatusta tilauskirjasta.


Viikonloppuna piti myös sujahtaa Excursiolle Turkuun, kun Minkki Crew:n tiedusteluosasto nappasi tiedon, että "väsymätön Arktiksen puolustaja" Arctic Sunrise on matkalla Suomeen. Marine Traffic paljasti hippikanootin silloisen sijainnin Gotlannin tasalle ja määränpään Turuksi. Pikainen googlettaminen antoikin sitten lisäinfoa tulevasta ohjelmasta ja allekirjoittaneen lauantaiohjelma olikin sitten sillä kertaa selvä. Auto alle, kaveri kyytiin ja nilkka suorana Turkuun.

Palautetaan nyt vielä mieliin, että kyseessä on siis sama paatti, jonka venäläiset kaappasivat kansainvälisillä vesillä ja hinasivat Murmanskiin karanteeniin. Aluksen miehistö ja muut mukana olleet päätyivät pariksi kuukaudeksi boksiin ja varustamo oikeastaan saavutti tavoitteensa. Eli siis jackpotin kansainvälisen median huomion keskipisteenä.Paatti oli kuulemma velivenäläisten jäljiltä aika hurjassa kunnossa ja kaikki yhtään arvokas oli varastettu. Sinänsä mielenkiintoista, että paatti oli kuitenkin sotasatamassa karanteenissa ja ikäänkuin vartioinnin alla koko ajan. Noh.. tää on tätä
Juurikin se sisäänpotkittu radiohytin ovi, joka nousi otsikoihin kansainvälisessä mediassa toissa syksynä. Miä jotenkin pidän tuosta GP:n huumorista. :)


Ei todellakaan jäänyt epäselväksi, että nyt ollaan hippikanootilla :)
Aluksen ruuma, jossa valmistellaan toimintapläjäykset ja hoidetaan muutkin tilaa vaativat toiminnot.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)