sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Minkin pulahdus

Johan tässä nyt taas ehti aikaa vierähtää viimeisestä blogipostauksesta. Melkolailla paljon on vettä ehtinyt virrata Tammerkoskessa ja kaiken tapahtunen muistaminen pari kuukautta jälkikäteen alkaa olla jo melko hankalaa. Kevääseen on mahtunut niin Minkin kiillottelua, työreissuja, Navigaatioseuran koulutuksia, lomareissua ja purjehdusta. 


Toukokuun viidentenä Sinin kuljettaja pyyhälsi Pupuluodolle suurella sinisellä Volvollaan, eikä siinä kovin kauaa nokka tuhissut, kun Minkki keikkuikin jo nosturinnokassa matkallaan luontaiseen elementtiinsä. Freddiellä oli vielä ylivuotista bensaa suonissaan, mutta eipä tuo näyttänäyt juurikaan haittaavan. Mustuainen käynnistyi muutamalla narun nykäisyllä ja kesästä nauttiminen saattoi alkaa. 



Minkeroinen on päässyt jo muutaman kerran oikeasti ulos ja testailemaan uutta purjekertaansa. Hyvän setin oli Rike tehntyt ja mimmillä on menohaluja selvästi enemmän kuin aiemmin. Ensimmäillä ulkoilutuksella tosin havaittiin, että uusi isopurje on joko hieman korkeampi tai sitten masto on madaltunut talven aikana. Dyneemafallien nyt ei pitäisi kovin paljoa venyä... mutta siis jokatapauksessa uusi isopurje roikkui noin 3cm liian alhaalla verrattuna vanhaan purjeeseen. Ehkä vanhassa Nortissa oli sitten vähän erilainen leikkaus tai jotain. Pienellä fallilukon säädöllä purje sai kuitenkin varsin kauniin muodon ja alkoi luonnollisesti toimimaan paremmin. 

Uusista purjeista innostuneena Minkki Crew yhdisti voimansa Sailventuresin kanssa osallistuakseen Rieväkylän regattaan. Ilmoittautumisen yhteydessä sääennuste näytti vielä varsin mukavalta, jokseenkin puuskaista tuulta ja sadetta oli luvassa, mutta muuten kaikki näytti kohtuulliselta. Kisa-aamuna raahustimme Jänissaareen vain toteamaan, että eiköhän syödä eväänä olleet apinankeuhkot tässä ja lähdetä kotiin. Kisakeli oli kuin toisinto viime kesän Kesäyönpurjehduksesta, ilman tummia pilviä. Siilinkarin tuulitiedot näyttivät 18m/s puuskia ja 14 m/s keskituulta, eikä järvellä suuremmin ollut ruuhkaa. Muutama seilivene näkyi olevan selällä kaatuilemassa, eikä kisaaminen juuri silloin enää tuntunut siltä mukavimmalta tavalta viettää lauantaita. Toivottavasti tämän vuotisessa Kesäyössä olisi sitten kelit kohdallaan ja pääsimme oikeasti mukaan. Taps ei ole vielä julkaissut tuloksia netissä, mutta pitäisihän sieltä löytyi Pikku-Minkin kohdalla DNC status. 

2 kommenttia:

  1. Siitä se kesä taas lähtee ja pitäähän sitä perinteitä kunnioittaen syödä kisaeväät jossain muualla kuin veneessä, vaikka sitte auton takaluukusta.

    VastaaPoista

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)