maanantai 21. huhtikuuta 2014

Tilulilulii nyt se ei oo enää kii

Kevät tuli ja lumi suli, jos sitä nyt missään vaiheessa oikeasti olikaan. Samalla aukesi Näsimeri ja nyt pääsiäisenä ei jäistä ole enää tietoakaan. Mieleen muistuu viime kevät kun jännitettiin vielä Wappuna, että joudutaanko veneet molskauttamaan jäiden sekaan. No ei jouduttu. Elohopea ja digitaalit näyttävät tänään melkein kahtakymmentä raatia lämpöä ja  Hare Islandilla oli täysi tohina ja kuhina veneiden ympärillä. Oli monenmoista rapsuttajaa, sudittelijaa, telaajaa tai muuta värkkääjää paattiensa kimpussa. Fiilis oli kuin suuren urheilujuhlan aattona. Koko Jänissaari valmistautuu tulevaan kauteen ja odotettavissa on jotain kivaa.


Pikku-Minkin herätyskello soi pääsiäissunnuntaina ja neitokainen heräteltiin puoliväkivaltaisesti talviuniltaan, kun peitto kiskottiin päältä ja valkoinen välly rojahti tonttiin Minkin talviunipukin viereen. Peiton alta paljastui jotain tuttua ja kaunista, mutta silti jotenkin unisen näköinen vaaleaverikkö. Talvi oli kohdellut Minkkiä ihan hyvin, mutta eipä kukaan yleensä aamutuimaan ole ihan parhaimmillaan. Poislukien tietty meidän toinen kissa, joka käynnistyy välittömästä tajunnan palattua silmien taakse. Nepa on kyllä ainoa henkilö, jonka tiedän toimivan tällä tavalla. Eiköhän tuo Pikku-Minkkikin tuosta saa loistetta kylkeen ja unihiekat pois päältään, kunhan kaikki pesut ja vahaukset on tehty.



Minkki Crew:n kantavana teemana on aina ollut "takapuoli edellä katajaan", eikä tästä haluttu tinkiä tälläkään kertaa. Joku voisi väittää, että veneen kunnostus tehdään ylhäältä alaspäin, mutta mehän tehdään sekin alhaalta ylöspäin. Tänään oli siis tarkoitus maalata pohja ja huoltaa kansiluukut sekä lakata oviluukku. Kaikki tuli kyllä tehtyä, mutta siinä välissä piti piipahtaa Acutassa paikattavana. Allekirjoittanut sohaisi puukolla ison pipin peukaloon ja sitten tikattiin. Kunnostushommat jatkuivat paketoidulla peukalolla, joka luonnollisesti toi oman nautinnollisen pikkulisänsä muuten niin tylsään ja rutiininomaiseen työhön. Veneellä kiipeily ja muu puuhastelu on paljon jännenpää, kun vasemmalla kädellä ei pysty ottamaan liikee tukea mistään. Lisäksi eränäisten purkkien ja purnukoiden korkkien ja kansien availu ja sulkeminen lisää oman pikantin mausteensa puuhasteluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)