keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Satamaväijyssä



18.9.2013 klo 01:13 Jänissaari

Kesän satamaväijy osui melko myöhäiseen ajankohtaan ja öisessä Jänissaaressa näkyy jo ensimmäisiä syksyn merkkejä. Venepukkeja on jo siirretty paikoilleen odottelemaan yhteisnostoa ja muutamia paatteja onkin jo nostettu järvestä odottelemaan seuraavaa kautta. Pikku-Minkki saa kuitenkin vielä nauttia omasta elementistään muutaman viikon ennen talvitelakointia. Minkin pesäkolo on kuitenkin jo katsottu valmiiksi ja pukki tullaan siirtämään tällä viikolla paikalleen. Syksyn ruskaretki on silti vielä tekemättä ja Minkki suuntaakin keulansa vielä ainakin kerran kohti Säynäsiä ihmetelläkseen syksyistä Näsimerta. Tähän reissuun pitänee kuitenkin jo varautua palmikkovillapaidoilla ja pitkillä tykeillä. 

Blogissa on ollut vähän aikaa hiljaista, kun allekirjoittanut on sompaillut ympäri maailmaa ja aina välillä käynyt avaamassa veneilyn ihmeellistä maailmaa Navigaatioseuran kurssilla. Venetsialaisviikonloppukin meni mukavasti Saaristomerellä yönavigoinnin saloja avatessa ja tuli siinä sivussa käytyä myös Aurajoella kello neljän aikaan aamulla. Turussa on muuten ilmiselvästi mitä ihmeellisimpiä mikroilmastoja, kun joella tarkenee vain pipon ja myrskyvarusteiden kanssa, mutta jokirannassa näytti riittävän minihameet ja sisäinen villapaita. Turkulaisten lauantaiaamuyö vaikutti sivusta seurattuna varsin sumuiselta. Venetsialaiset tuntuivat saaneen veneilykansaa isosti liikkeelle, tai ainakin sekä Nauvossa, että Korppoossa oli melkoinen hulabaloo käynnissä koko viikonlopun ajan. Tällä kertaa vastuuntuntoinen Minkki Crew ei voinut liittyä juhlahumuun ja osallistua hauskanpitoon, koska man has to what man has to do ja silleen. Siellä oltiin kuitenkin kouluttamassa vastuullista veneilyä, eikä toimenkuvaan oikein rilluttelu sopinut. 

Moneen kertaan olen todennut, että purjehduksen ehkä ainoa huono puoli on, että se vie ihan pirusti aikaa. Muutamassa tunnissa ei oikein ehdi mihinkään ja useamman päivän reissua on aina vähän haastavaa saada sovitettua kalenteriin, vaikka kuinka yrittää priorisoida tekemisiään. Allekirjoittaneella on vaan liikaa aikasyöppöjä kalenterissa enkä ehdi purjehtimaan niin paljoa kuin haluaisin. Syyskuukin kääntyi jo jälkipuoliskolle, joten nyt on jo pakko myöntää myös itselleni, että tämä kausi on jo ylittänyt puolen välin. Nyt voi vain lohduttautua sillä, että veneilykaudet eivät ole loppumassa ja Auringon syysmuuton myötä ensi kesä tulee koko ajan lähemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa tänne kommentoidakin niin ei mene ihan monologiksi ;)